Az örök mumus

Az ember ne gondolkodjon negatív dolgokon, mert bevonzza és megkapja, tartja számtalan keleti mondás és gondolat. Én próbálok ennek megfelelően élni, de számtalan esetben sajnos így is előáll a baj. Nekem a mumus például az iphone kijelzőcsere. Örök hibám, hogy úgy szállok ki a kocsiból, hogy az ölemben van a telefon, és elfelejtem megfogni. Csak a múlt hónapban kétszer ejtettem így le a telefonom, aminek hatására mindkétszer fel is kerestem az iszereles csapatát, akik már ha meglátnak, egyből rávágják, kijelző csere?

A másik helyzet, ami elő szokott állni, hogy mivel állandóan rohanok, menet közben telefonálok. Na nem vezetés közben, mert ott nyilván ott a kihangosító, de minden más helyzetben igen. Mosogatás közben, a gyerekért menet, az edzőteremben öltözés közben, vagy épp a közértben vásárlás közben. Ez bizony nem egy életbiztosítás egy iphone esetén. Nagyon sokszor ejtem így le a telefonomat, és bár mindig megfogadom, hogy többet nem veszem így fel, és nem beszélek így, használom a headsetet, vagy a kihangosítást, mindig bele futok, mert hát ugye soha semmire nincs elég idő.

Nekem tehát ez az örök mumus, és gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Az is biztos, hogy ma már nem csak az iphonok esetében áll fenn ez a veszély, mert az összes többi androidos telefon is legalább ennyire sérülékeny, ha nem jobban. A vékony kivitel, hajlított kijelző és egyéb modern dolgok nagyon különlegessé teszik a telefonokat, de nem biztosítanak számunkra kényelmes működtetést. Legalábbis kiegészítő eszközök használata nélkül, ami valljuk meg őszintén, mindig akkor nincs kéznél, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. A legjobb tehát, ha bármilyen telefonunk is van, már a vásárláskor keresünk egy megbízható szervízt, hiszen mindenki a telefonnal éli az életét ma már, és nem csak az a fontos, hogy jól és szakszerűen meg tudják javítani a készülékeinket, hanem hogy az azon tárolt adatain is maximális biztonságban legyenek.