A karrierem csúcsán

Már egészen gyerekként, kislány koromban is arról ábrándoztam, hogy egyszer majd egy nagyon nagy cég vezetőjeként dolgozok. Persze akkor még fogalmam sem volt arról, mint jelent ez pontosan, csak azt láttam, hogy édesapám mindig jól öltözött, ingben és öltönyben jár dolgozni, elegáns és jól szituált, hatalmas problémamegoldó képessége van és jól kezeli a konfliktusokat, nem igazán lehet kihozni a sodrából, mindig nyugodt és nem mellesleg sikeres is. Én is ilyen szerettem volna lenni. Mindig is annyira magával ragadott édesapám egész hangulata, kisugárzása, én is szerettem volna ilyen ember lenni. Persze akkor még fogalmam sem volt arról, hogy ezt a munkájával párosítom. Ez meg is maradt egészen felnőtt koromra.

Amikor az egyetem padjait koptattam már rájöttem, hogy a lehető legnehezebb utat választottam. Nem csak azért, mert kemény nehéz évek várnak rám az iskolapadban, és mert nőként boldogulni a nagyvállalati szférában nagyon nehéz feladat, de leginkább azért, mert ezt olyan fajta kisugárzással és nyugodtsággal véghezvinni, mint ahogy édesapám tette, szinte lehetetlennek tűnő küldetés. Persze természetesen sosem adtam fel, és ma már elmondhatom, hogy a küldetés azon része, miszerint vezérigazgatóvá kell válni, sikerült. A minap vettem át a kinevezésem és el sem tudom mondani mennyire boldog vagyok. Az évek folyamán pedig rájöttem, hogy tanácsot kérni sem nem bűn, sem nem szégyen, és sokat beszélgettem édesapámmal. Ő pedig elárulta a legnagyobb titkát. Ő egész életében azon volt, hogy megtalálja azokat a partnereket, legyenek beosztottak vagy külső partnerek, akik jó emberek és jól végzik a munkájukat. Akikre mindig és minden körülmények között tud számítani. Szakmailag és emberileg is megfelelőek. Mert ha ezek megvannak, akkor már minden megvan ahhoz, hogy könnyedén és kiegyensúlyozottan lehessen figyelni a vezetésre.

Éppen ezért én is így tettem. Elkezdtem figyelni arra, hogy a legjobb embereimet magammal vigyem a következő lépcsőfokra, és hogy azokat a cégeket se hagyjam el, akik tökéletes segítséget nyújtanak számomra a későbbiekben külső partnerként. Persze van néhány, akikre nemrégiben tettem szert és nem lehet véletlen, mert jelenleg az életmentő szerepet tudnám nekik adományozni. Ilyen például a https://kogwheel.com/hu/. Nemrégiben találtam rájuk, és tökéletes segítséget nyújtanak abban, hogy az új szervezet HR osztályát át tudjam alakítani, és hogy mindig megfelelő szervezetfejlesztést és képzést tudjak biztosítani az alkalmazottak számára úgy, hogy az nem csak felesleges időtöltés, hanem hasznos és eredményes tanulási folyamat legyen. Jelenleg számomra ők a legnagyobb kincs a partnerhálózat tekintetében.